April 15, 2024

МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ

ВАШАТА ЛОКАЦИЈА

ВАШАТА ЛОКАЦИЈА   За да може да се пресмета приближната снага на потенцијалната електраната  на вашата локација, вие треба да го знаете следново: – Кој е протокот на вода во реката (кубни метри во секунда) (m3/sec) – Колкава  е висинска разлика во метри (корисен пад) од каде што се прифака и собира водата до каде […]

ВАШАТА ЛОКАЦИЈА
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
error: Content is protected !!