July 15, 2024

МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ

ПУМПНИ АКУМУЛАЦИОНИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ

Иако ресурсите на вода на земјата се намалуваат, хидроенергијата во условите во кои живееме се враќа, и тоа не само како извор за генераање на енергија туку и како акумулатор на енергија. Тоа е складирање на водата со пумпање и е најголемата и најстарата форма на складирање енергија во земјата и е најефикасната форма на […]

ПУМПНИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube